Foodservice Community geeft inzicht


ALCOHOLVRIJE DRANKEN ZIJN
HERE TO STAY

Alcoholvrij zit in de Lift! Niet alleen gedreven door een ontmoedigingsbeleid vanuit de overheid, maar zeker ook door bewuste (gezondheids)keuzes van de consument. Maar in hoeverre spelen horecabedrijven in op deze ontwikkeling? De Foodservice Community vroeg dit aan beslissers uit de segmenten bar/cafés en restaurants.

Ruim 96% van de beslissers ziet de opkomst van alcoholvrije dranken binnen de horeca als een goede ontwikkeling. Redenen hiervoor zijn de positieve bijdrage aan de gezondheid, de veiligheid in het verkeer, de marges op deze dranken en de grote vraag vanuit de gast naar alcoholvrije dranken.

“De opkomst van alcoholvrije dranken in de horeca zorgt dat het genieten buiten de deur voor elke gast toeneemt!”

Wat is het verschil in het aanbod van alcoholvrije dranken per type horecazaak? Waar is nog meer behoefte aan onder de bar/café en restaurantbeslissers als het gaat om alcoholvrij? Hoe zien zij de toekomst van alcoholvrije dranken en wat is de grootste uitdaging? Je leest het in het onderzoek ‘alcoholvrije dranken’ van de Foodservice Community.

Ben jij beslisser binnen de horeca en wil jij ook je mening geven over diverse onderwerpen die spelen binnen deze branche? Meld je dan nu aan voor de Foodservice Community!